A támadó (uchidachi) előrelép hasso állásba, a védő (shidachi) visszalép hasso állásba. Bal lábbal indulnak, három lépést tesznek meg, a negyedik lépésre a védő (shidachi) jobb oldalsó fejvágást (yokomen) hajt végre, miközben jobb lábbal előre lép. A támadó (uchidachi) bal lábbal hátra lép, és viszonozza a vágást. Megismétlik a bal oldalon. A védő (shidachi) előre lép, szúrással (cuki) fenyeget, a támadó (uchidachi) bal lábbal visszalép jodan állásba, majd jobb lábbal előre lép, és leüti a védő kardját.

A védő (shidachi) bal lábbal balra lép, uke nagashival hárít (jobb lábbal oldalra is lép) és fejre vág (men). Mindketten a felezőponthoz lépkednek, majd szétválnak. A támadó (uchidachi) először mindig visszalép. Ez egy cselfogás, amely osztott időzítést használ, a támadó (uchidachi) egy harmadik vágást vár, ezért jodan állást vesz föl, de a védő ehelyett szúr.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke