Ugyanúgy kezdődik, mint az uke nagashi, de amikor a támadó (uchidachi) jodan állást vesz föl, a védő jobb lábbal előre lép, és hónaljra vág. Nem hajlik előre, hanem a térdeit hajlítja be. Kissé oldalra csúszik, a bal kezét olyan magasan tartja, amennyire csak tudja, hogy a fejét védje. A jodoban járatosak fölismerhetik benne a kuri tsuke gyakorlatot. Nagyon hatásos a befejező állás. Vannak, akik úgy gyakorolják, hogy a védő (shidachi) hasso állásba lép vissza szúrás (tsuki) helyett.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke