A támadó (uchidachi) hasso állásból egyenesen fejre vág (shomen) a harmadik lépésnél. A védő (shidachi) gedan állásban kezd (először seigan állásban van, majd gedan állást vesz föl, miután a támadó hasso állásba lép), és a kard emelésével hárít. A védő (shidachi) nem lép hátra. Mindketten előre lépnek, és egyenlő erővel nyomják össze a kardok markolatát. Mindketten visszalépnek vaki állásba, a védő (uchidachi) térd felé vág (vagy a térdre, ha elég közel van), a támadó (shidachi) lábat vált, és fejre vág (men).

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke