Ugyanúgy kezdődik, mint az első gyakorlat, majd a védő (shidachi) bal lábbal a támadó (uchidachi) lába mögé lép, és lenyomja a kezét, közben a saját kardját úgy irányítja, hogy a hegye a támadó (uchidachi) mellkasára mutasson.

Mély állásban, erősen le kell nyomni az ellenfél kezét, közben a jobb kéz a csípőn van. A könyökünket az ellenfél könyökének kell feszíteni, ezzel kibillentjük az egyensúlyából.

Ennek a katának egy meglehetősen vad változatában kote gaeshi következik: fölfelé majd lefelé irányuló vágással, mint a zen ken ren iai kesa giri gyakorlatában, de itt mindkét vágás egykezes. Veszélyes gyakorlat, mert a támadó (uchidachi) kardja elszáll a teremben, és a védő (shidachi) nem tudja irányítani a lefelé irányuló vágást, így eltörheti a támadó (uchidachi) kulcscsontját.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke