Ez a gyakorlat a távolságról szól. Jobb lábbal kezdünk, öt lépést teszünk előre. A negyedik lépésnél kivonjuk a kardot, a védő (shidachi) az ötödik lépésnél térdre vág, a támadó (uchidachi) hárít. A védő (shidachi) felhúzza a hátsó lábát és fenyegeti a támadót, jobb lábbal előre lép és fejre vág (men). A kard hegyét középen kell tartani. A két fél eltérő kiait használ: Yaaaaa ei! és To!

A támadó (uchidachi) visszahúzza a jobb lábát a bal mellé, majd seigan állást vesz föl. Ezután bal lábbal visszalép és hárít (nyitott hárítás, vagyis a kezek balra mozdulnak, a kard hegye jobbra mutat). Mindketten visszalépnek hátsó lábbal indítva, majd hét lépést tesznek, a végén a jobb láb van elöl.

Yoko chiburi és noto (a bal kéz szerepel a hüvely szájaként – a kardot nem kell az övbe dugni), a bal láb a jobb láb mellé kerül. Öt lépés előre, hét lépés hátra, három lépés előre, öt lépés hátra. A hátralépések kisebbek, mint az előrelépések, és az eredeti helyre kell visszaérkezni, de ne akasszon meg minket a lépések számolgatása.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.