Migi
  1. Forduljunk jobbra derékszögben, a tekintet kövesse a fordulás irányát, ne hagyjuk a pillantásunkat a shomenen. Üljünk le seizába.

  2. Kezdjük el kihúzni a kardot, közben a térdek összezárnak.

  3. Álljunk térdre, támasszunk ki a lábujjainkkal.

  4. Lassan, összpontosítva forduljunk balra (a shomen felé) miközben kihúzzuk a kardot.

  5. Nézzünk szembe erősen az ellenféllel (szeme).

  6. Ne álljunk meg, folyamatosan húzzuk ki a kardot, majd éles, folyékony nukitsuke vágással fejezzük be a mozgást. A kard és a bal láb egy időben érjen a véghelyzetbe. Az elől lévő (bal) láb egyenesen az ellenfél felé nézzen.

  7. Nyújtsuk kissé előre az elől lévő (bal) lábunkat, majd furikaburi és kirioroshi következik, mint mae-ban, a végén a hátsó (jobb) térd az elől lévő (bal) láb felé közelít.

  8. O chiburui és noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke