Kaishaku
  1. Ezt a formagyakorlatot lassan és méltóságteljes érzéssel kell végrehajtani.

  2. Fogjuk meg a kardot, kezdjük el kihúzni, közben a térdek kissé összezárnak.

  3. Vízszintesen húzzuk ki a kardot arasznyira, közben vigyük előre a jobb lábunkat.

  4. Álljunk meg egy pillanatra, majd folytassuk a kard kihúzását miközben fölállunk, és a jobb lábunkat hátrahúzzuk a testünk mögé.

  5. A kardnak naname helyzetben kell lennie a jobb váll mögött, lazán a jobb kézben. A bal kéz a kardhüvelyen nyugszik a bal csípőnél. A térdek lazák és kissé be vannak hajtva.

  6. Álljunk meg egy pillanatra ebben a helyzetben.

  7. A jobb kezünket és a kardot vigyük közvetlenül a fejünk fölé.

  8. Jobb lábbal lépjünk előre mély állásba és vágjunk. Tartsuk egyenesen a hátunkat, ne döntsük előre a testünket. Nagyon fontos, hogy a vágás erejét csak a kard súlya adja, nem erős vágás! A penge szöge majdnem függőleges, semmiképpen nem oldalsó!

  9. Egyenes testtel húzzuk hátra kissé, és állítsuk függőlegesre a kard pengéjét.

  10. A chiburui és a noto hasonló az Uke nagashi megfelelő mozdulataihoz, de annál lassabb. A kezek maradjanak rugalmasak.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke