Yuki zure
 1. A To zume-hoz hasonló.

 2. Két ellenfél van, egy jobbról, egy balról, mindketten 45 foknál.

 3. Arccal shomen felé állunk.

 4. Jobb lábbal indulunk.

 5. Megmarkoljuk a sayát, amint a bal lábbal lépünk.

 6. Kihúzzuk a kardot és nukiuchit vágunk jobbra, kb 45 fokkal. Ez egy olyan vágás, mint a To zume-ben, a váll és a nyak felé. Elölről oldalra kell kihúzni a kardot.

 7. Ezzel egy időben a jobb térdet a jobb oldalon lévő ellenfél felé kell hajlítani és bele kell állni: a láb és a térd az ellenfél felé mutatnak/hajlanak.

 8. Uke nagashi: a jobb kezet használva a kensent irányban tartjuk. Behúzzuk a jobb kezünket, ügyelve, hogy laza maradjon az uke nagashi során.

 9. Jobb lábbal a bal ellenfél felé lépünk, és ugyanakkor leengedjük a csípőnket (kosi). A jobb láb nem sokkal a kirioroshi vége előtt áll meg. Az okuriashi nagyon kicsi kell, hogy legyen.

 10. Yoko chiburui. Mint minden tachi wazában, a harát enyhén előre kell nyomni és a mellkast kinyitni a yoko chiburui során. Ne csináljuk túl gyorsan. Megállítjuk egy pillanatra és utána noto.

 11. Noto ugyanúgy, mint az I wazáknál, gyorsan a saya-ba csúsztatva akkor állítjuk meg, amikor még néhány centi látszik a kardból, majd ezután lassan befejezzük a notot.

 12. Lassan sétáljunk vissza a kiindulási helyre, miközben figyelemmel tartjuk a környezetünket.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.