Soma kuri (goho giri)
 1. Általában úgy értelmezik ezt a katát, hogy több ellenfél érkezik ugyanazon a vonalon. Azonban feltételezhetjük, hogy egy ellenféllel van dolgunk, aki kitér támadásaink elől.

 2. Arccal shomen felé állunk.

 3. Elindulunk: jobb, bal, jobb.

 4. A harmadik lépésnél kihúzzuk a kardot, és blokkolunk, mint tsuke komi-ban. Ezzel egy időben visszahúzzuk a jobb lábunkat, hogy közel legyen a balhoz.

 5. Az ellenfél fejének bal oldalára vágunk, miközben jobb lábbal lépünk. A bal láb okuri ashi-szerűen zár az összes vágásnál. Ez egy gyors vágás.

 6. A kardot visszaemeljük közvetlenül a fejünk fölé jodan-ba (nem a fejünk mögé).

 7. Jobb lábbal lépünk, és egyidejűleg az ellenfél bal nyaktövéhez vágunk, és egy enyhe okuri asit teszünk ennél a vágásnál is.

 8. Visszaemeljük a kardot jodan-ba.

 9. A jobb lábat enyhén előre helyezve az ellenfél jobb bordái/mellkasa felé vágunk.

 10. Ezután átemeljük a kardot ívben a fejünk körül a jobb csípőnkhöz és vízszintesen tartjuk. Pillanatnyi szünet. *Alternatívaként a kardot lehet a bal oldalra emelni.

 11. Az ellenfél csípőjébe vágunk vízszintesen, teljesen átvágva azt. Tartsuk a kardot alacsonyan és vízszintesen, vágjunk erősen. Migi mae-nál állítjuk meg a kardot.

 12. Furikaburi a fej körül és jobb lábbal lépés során kirioroshi.

 13. Minden vágás során a jobb láb a vágás vége előtt eléri végső helyzetét, minden egyes lépés hosszabb, mint az előző, és a csípő folyamatosan ereszkedik.

 14. Yoko chiburui.

 15. Noto.