Sode suri gaeshi
 1. Ebben a formagyakorlatban egy sor ellenféllel küzdünk meg. Az előremenő mozgás olyan legyen, mint a tenger hullámzása: folyamatos, megállás nélküli. Lassan gyakoroljuk.

 2. Álljunk szembe a shomennel.

 3. Jobb, bal, jobb, bal lábbal lépjünk előre.

 4. Az utolsó lépésnél húzzuk a bal lábat a jobbhoz közel.

 5. Álljunk lábujjhegyre, és nézzünk előre (az előttünk álló emberek feje fölött). Jobb kézzel fogjuk meg a kard markolatát, majd:

 6. Süllyesszük le a testünket, lépjünk előre jobb lábbal, és húzzuk ki a kardot.

 7. Húzzuk vissza a jobb lábunkat, vessük keresztbe a karjainkat a mellkasunk előtt úgy, hogy a kard síkja vízszintes legyen, éle fölfelé nézzen a bal vállunknál, és a bal öklünk a jobb hónaljunk alatt legyen.

 8. Emelkedjünk lábujjhegyre.

 9. Jobb lábbal lépjünk előre, testünk középvonalában keresztezze egymást a két csuklónk (öklünk), a kard éle továbbra is fölfelé nézzen, majd lökjünk erősen előre és lefelé.

 10. Húzzuk a bal lábunkat kevéssel a jobb mögé, majd tárjuk szélesre a két karunkat (hogy az előttünk állókat félre tudjuk lökni). Megfeszített karokkal lökjünk. Húzzuk előre a haránkat. A kard éle és hegye egészen idáig fölfelé nézzen.

 11. Vigyük a kardot a fejünk fölött körbe, és jobb lábbal lépjünk előre.

 12. Kirioroshi.

 13. Yoko chiburui.

 14. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke