Kabezoi
 1. Nagyon keskeny helyen vagyunk, lehetőleg úgy gyakoroljuk, hogy a bal oldalunknál egy fal legyen.

 2. Álljunk szembe a shomennel.

 3. Fogjuk meg bal kézzel a kardot, a markolat fölfelé nézzen, amint jobb, bal, jobb, bal lábbal előre lépünk (négy lépés).

 4. A negyedik lépésnél bal lábbal lépjünk párhuzamosan a jobb láb mellé, mindkét láb ujjai mutassanak kissé kifelé.

 5. Lassan húzzuk ki a kardot a hüvelyből egyenesen fölfelé, közben ügyeljünk arra, hogy se a hüvely, se a kard ne érjen a falhoz.

 6. Vigyük a kardot a fejünk mögé, a két kéz legyen közel egymáshoz a markolaton.

 7. Várjunk az ellenfélre, aki derékszögben érkezik a fal takarásából.

 8. Vágjunk kirioroshit, a kardot mélyen lent állítsuk meg. Vágás közben emelkedjünk lábujjhegyre, a két sarok érintse egymást.

 9. Kis yoko chiburuival csapjuk le a vért, a kardot a jobb lábunk előtt, a jobb láb külső szélénél állítsuk meg.

 10. A noto csaknem függőleges: a kardot a magasba emeljük markolattal fölfelé, egy pillanatra megállunk, majd gyorsan a hüvelyébe toljuk. Ügyeljünk rá, hogy a hüvely egyenesen hátrafelé mutasson: ne érjen a falhoz.

 11. Amikor a kard már a helyén van, a markolatát a testünk középvonalába visszük, és a két sarkunkat leengedjük a talajra.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke