To zume
  1. Shomennel szembe kell állni, majd leülni tatehizába.

  2. Kezdjük el húzni a kardot, és emelkedjünk fel vágásra készen. A vágás elölről indul, majd naname irányba megy tovább.

  3. A jobb láb átlósan előre megy a nukitsuke közben. Húzzuk elő a kardot egy széles mozdulattal, miközben a jobb térd az ellenfél felé mozog. A vágás naname, az ellenfél jobb vállától a mellkasán keresztül megy. A tsuba a jobb térd fölött legyen, és egy kicsit kijjebb is annál. A jobb ököl a jobb térd előtt és kicsit mellette legyen. A mellkas átlósan balra néz a második ellenfél felé.

  4. Emeljük fel a bal kezet és a kardot, és hozzuk előre és kicsit fölfelé, hagyni kell, hogy a kissaki leessen uke nagashi közben.

  5. A jobb láb induljon el a második ellenfél felé (balra és előre) majd kirioroshi.

  6. Yoko chiburui.

  7. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke