Tana shita
  1. Shomennel szembe kell állni, majd leülni tatehizába. Ezen kata alatt végig figyeljünk arra, hogy az ellenfélre nézünk. A test legyen laza és rugalmas egészen a vágásig.

  2. Kicsit emelkedjünk fel a bal lábfejre és dőljünk felsőtesttel előre. Még nem szabad elkezdeni a kardot kihúzni. Várjunk és figyeljünk.

  3. Nyújtsuk ki a jobb lábat előre a sarkunkon.

  4. Csússzunk előre testtel is, alacsonyan tartva, miközben elkezdjük kihúzni a kardot.

  5. Vigyük a bal térdet a jobb térdhez, a kardot pedig tartsuk a jobb kézben a bal könyöknél.

  6. Vigyük fel a bal kezet a tsukához. Várjunk és figyeljünk.

  7. Alacsonyan maradva vigyük fel a kardot a fejünk fölé. A bal kéznek a jobbhoz kell símulnia a tsukán. Várjunk és figyeljünk.

  8. Vigyük a jobb lábat előre és ezzel egy időben vágjunk kirioroshit. Ennél a vágásnál nem szabad, hogy a kard túl magasra emelkedjen a fejünk felett, ezért a vágás egy kisebb kör. Ez egy hiki giri vágás.

  9. Yoko chiburui.

  10. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke