Tora no issoku
  1. Üljünk le tatehizába a shomen felé.

  2. Álljunk föl, közben húzzuk ki egyenesen a kardot.

  3. Emelkedés közben folyamatosan húzzuk ki a kardot, a markolatot tartsuk vízszintesen.

  4. Lépjünk hátra bal lábbal, közben húzzuk tovább a kardot, amikor már csak a kard hegye van a hüvelyben, álljunk meg egy pillanatra. Az időzítés: 1…2…

  5. Amikor a bal láb a helyén van, lefelé és jobbra kifelé mozgassuk a kardot, hogy elhárítsuk a lábszárunkra irányuló támadást. A kardnak a jobb lábunktól kissé jobbra kell megállnia, és lefelé kell mutatnia. Ehhez határozottan be kell törnünk a jobb csuklónkat. A kardnak naname szögben kell állnia: a jobb kéznek jobbra kell elhelyezkednie a kard hegyéhez képest. A hátunkat tartsuk egyenesen, a jobb térdünket hajlítsuk be az ellenfél felé. (Ahogyan a seiza no bu jaegaki gyakorlatában.)

  6. A helyes hárításhoz balra kell csavarni a csípőnket, hogy a mellkas baloldali naname állásba kerüljön. Ezzel egyidejűleg erős saya bikit végez a bal kéz.

  7. A bal térdet azonnal a földre kell tenni, a jobb láb mellé, az ellenfél irányába, és a mellkast is az ellenfél felé kell fordítani miközben a kardot a bal fül körül hátra visszük. A fejünket közben a kard alá kell húzni. Ez ugyanaz a mozgássor, mint a shodan yaegakiban, csak gyorsabb.

  8. A jobb lábat erőteljesen előre lökjük, és kirioroshit vágunk.

  9. Yoko chiburui.

  10. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke