Tora no issoku
  1. Üljünk le tatehizába a shomen felé.

  2. Álljunk föl, közben húzzuk ki egyenesen a kardot.

  3. Emelkedés közben folyamatosan húzzuk ki a kardot, a markolatot tartsuk vízszintesen.

  4. Lépjünk hátra bal lábbal, közben húzzuk tovább a kardot, amikor már csak a kard hegye van a hüvelyben, álljunk meg egy pillanatra. Az időzítés: 1…2…

  5. Amikor a bal láb a helyén van, lefelé és jobbra kifelé mozgassuk a kardot, hogy elhárítsuk a lábszárunkra irányuló támadást. A kardnak a jobb lábunktól kissé jobbra kell megállnia, és lefelé kell mutatnia. Ehhez határozottan be kell törnünk a jobb csuklónkat. A kardnak naname szögben kell állnia: a jobb kéznek jobbra kell elhelyezkednie a kard hegyéhez képest. A hátunkat tartsuk egyenesen, a jobb térdünket hajlítsuk be az ellenfél felé. (Ahogyan a seiza no bu jaegaki gyakorlatában.)

  6. A helyes hárításhoz balra kell csavarni a csípőnket, hogy a mellkas baloldali naname állásba kerüljön. Ezzel egyidejűleg erős saya bikit végez a bal kéz.

  7. A bal térdet azonnal a földre kell tenni, a jobb láb mellé, az ellenfél irányába, és a mellkast is az ellenfél felé kell fordítani miközben a kardot a bal fül körül hátra visszük. A fejünket közben a kard alá kell húzni. Ez ugyanaz a mozgássor, mint a shodan yaegakiban, csak gyorsabb.

  8. A jobb lábat erőteljesen előre lökjük, és kirioroshit vágunk.

  9. Yoko chiburui.

  10. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.