Taki otoshi
 1. Shomennel szembe kell állni, majd 180 fokot jobbra fordulni és leülni tatehizába.

 2. Amint az ellenfél megragadja a sayát hátulról, a tsukát bal kézzel határozottan tartva fel kell állni. A test ezután balra és hátra mozog úgy, hogy a bal láb vezeti a mozgást. Ennek egy erős, határozott mozdulatnak kell lennie. Olyan érzéssel kell csinálni, mintha hátranyomnánk a csípőt és a harát.

 3. Ezzel egy időben erősen le kell a tsukát nyomni bal kézzel. A jobb kéz a jobb combon határozottan nyugszik.

 4. Hátra nézünk a bal váll felett, és ezzel egy időben elindulunk hátrafelé.

 5. Gyorsan zárjuk a bal lábat a jobb mellé, ahogy a csípőt csavarjuk. Ahhoz, hogy ezt jól tudjuk csinálni, a csípő bal oldalát előre és jobbra kell nyomni.

 6. Ezzel egy időben hozzuk a tsukát a testhez közel és a jobb kéz gyorsan fogjon rá. A tsukát ezután egy éles kört leírva a mellkashoz közel hozzuk. Ezután nyomjuk le a derékkal egy szintre és húzzuk el a kardot az ellenféltől a jobb oldalunkra a kisujjat használva. A penge derékmagasságban legyen.

 7. A jobb lábat úgy kell elhelyezni, hogy a bal mögött legyen 45 fokos szögben. A kisszaki az ellenfélre mutat, és a bal ököl felett kell, hogy legyen egy kicsivel.

 8. A bal lábat fel kell emelni és dobbantani, amint szembefordulunk az ellenféllel.

 9. Azután felemelkedik a jobb lábfej és a bal lábfejtől kicsit jobbra és hátra dobbant, amint az ellenfél napfonatába szúrunk. A kard a test középpontjában kell, hogy legyen, a penge a földdel párhuzamos és a kensen kicsit lefelé mutat. A tsukát a jobb alkar támasztja alá.

 10. Visszahúzzuk a kardot a hara felé, de továbbra is lapjával van a penge.

 11. Szünet.

 12. Furikaburi és kirioroshi, amint előre lépünk jobb lábbal.

 13. Yoko chiburui.

 14. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.