Taki otoshi
 1. Shomennel szembe kell állni, majd 180 fokot jobbra fordulni és leülni tatehizába.

 2. Amint az ellenfél megragadja a sayát hátulról, a tsukát bal kézzel határozottan tartva fel kell állni. A test ezután balra és hátra mozog úgy, hogy a bal láb vezeti a mozgást. Ennek egy erős, határozott mozdulatnak kell lennie. Olyan érzéssel kell csinálni, mintha hátranyomnánk a csípőt és a harát.

 3. Ezzel egy időben erősen le kell a tsukát nyomni bal kézzel. A jobb kéz a jobb combon határozottan nyugszik.

 4. Hátra nézünk a bal váll felett, és ezzel egy időben elindulunk hátrafelé.

 5. Gyorsan zárjuk a bal lábat a jobb mellé, ahogy a csípőt csavarjuk. Ahhoz, hogy ezt jól tudjuk csinálni, a csípő bal oldalát előre és jobbra kell nyomni.

 6. Ezzel egy időben hozzuk a tsukát a testhez közel és a jobb kéz gyorsan fogjon rá. A tsukát ezután egy éles kört leírva a mellkashoz közel hozzuk. Ezután nyomjuk le a derékkal egy szintre és húzzuk el a kardot az ellenféltől a jobb oldalunkra a kisujjat használva. A penge derékmagasságban legyen.

 7. A jobb lábat úgy kell elhelyezni, hogy a bal mögött legyen 45 fokos szögben. A kisszaki az ellenfélre mutat, és a bal ököl felett kell, hogy legyen egy kicsivel.

 8. A bal lábat fel kell emelni és dobbantani, amint szembefordulunk az ellenféllel.

 9. Azután felemelkedik a jobb lábfej és a bal lábfejtől kicsit jobbra és hátra dobbant, amint az ellenfél napfonatába szúrunk. A kard a test középpontjában kell, hogy legyen, a penge a földdel párhuzamos és a kensen kicsit lefelé mutat. A tsukát a jobb alkar támasztja alá.

 10. Visszahúzzuk a kardot a hara felé, de továbbra is lapjával van a penge.

 11. Szünet.

 12. Furikaburi és kirioroshi, amint előre lépünk jobb lábbal.

 13. Yoko chiburui.

 14. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke