Oroshi
 1. Shomennel szembe kell állni, majd 90 fokot balra fordulni és leülni tatehizába.

 2. Amint az ellenfél megragadja a tsukát, a kardot mindkét kézzel meg kell fogni, és élesen lefelé és balra nyomni.

 3. A tsukát egy körív mentén kell felhozni, majd az ellenfél szeme közé/homlokára ütni vele. (A magasabb emberek kicsit lejjebb üssenek mint a saját magasságuk.)

 4. A kardot magasra kell emelni.

 5. A kardot felfelé kell kihúzni. Fontos, hogy a saya biki ne maradjon el.

 6. Nukitsukét kell ezután vágni úgy, hogy a kard naname pozícióban van és nem függőlegesen! Vágás közben a jobb kéz lefele mozog. A kard közepe a jobb térd közepe előtt legyen. Ez biztosítja azt, hogy ha az ellenfél balra mozdul, a kard akkor is meg tudja vágni. A mellkason keresztbe halad a vágás.

 7. A vágással egy időben a kosi (csípő) felemelkedik, majd lesüllyed, a jobb térdet bele kell nyomni az ellenfél oldalának közepébe, és a bal csípő hátul marad. Ez meggátolja az ellenfelet abban, hogy kihúzza a kardját. A jobb könyök nyújtva kell, hogy maradjon.

 8. Amint a bal kezet a kard közepéhez visszük, a bal térd a jobb lábfej mellé zár. Vigyázni kell, hogy a bal csípő és a bal térd teljesen felzárjon.

 9. Bal és jobb kézzel határozottan nyomni kell lefelé, miközben a tsuka vízszintes helyzetbe jön föl.

 10. A jobb láb a jobb oldalra mozog, a bal kéz és a csípő jobbra és lefelé nyom erősen. (Figyelni kell, hogy a bal hüvelykujjal való nyomás iránya megegyezzen azzal, amerre az ellenfelet akarjuk irányítani). A jobb kéz nem mozdul az eddigi helyzetéből. Ez egy rövid lökés.

 11. A kardot át kell perdíteni naname pozícióba (ugyanúgy, mint Uki gumóban).

 12. A bal láb kicsit balra és egyenesen hátra mozog majd innen ugyanúgy kell folytatni mint Uki gumóban.

 13. Yoko chiburui.

 14. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.