Iwa nami
 1. Shomennel szembe kell állni, majd 90 fokot jobbra fordulni és leülni tatehizába.

 2. Ahogy a kardot kihúzzuk, a sayát is lassan lehúzzuk a kardról, eközben a bal láb kinyúlik hátra. Tartsuk a testet alacsonyan.

 3. Amikor a kard már csak pár centiméternyire van a koiguchiban, balra kell nézni az ellenfél felé. Egy időben történjenek a következők: A kard elhagyja a sayát, a láb mozgása és a fej fordítása.

 4. A bal kéz hüvelyk és mutató ujját a kissakihoz kell vinni, majd a kardot a két ujj között el kell fordítani, miközben a bal láb a jobb mellé zár, és a test a shomennel szembe fordul.

 5. A tsukát magasra kell emelni jobb kézzel, míg a bal kézfej a jobb térd külső felén pihen úgy, hogy a kissakit a bal hüvelykujj tartja. A test előre kell, hogy dőljön.

 6. Dobbantani kell a jobb lábbal: vagy csak a sarokkal, vagy az egész lábfejjel. A kéz és a kard továbbra is a jobb lábhoz van rögzítve.

 7. A csípő felnyomásával a test felemelkedik, a jobb sarkat vagy mindkét sarkat emelni kell.

 8. Ahogy a jobb láb előre és balra mozog egy erős szúrást kell bevinni kicsit fölfelé az ellenfél napfonatába vagy torkába. A jobb kéz a mozgás végére a jobb térd mögé kerül, a bal kéz a mune közepéig csúszik vissza.

 9. A jobb kéz és a tsuka vízszintbe kell, hogy emelkedjen. Ezután elfordul a kard (a tengelye körül) és bal kézzel balra kell nyomni. Nem szabad sehol sem megállni.

 10. Ezután ugyanazt kell tenni mint Oroshiban, jobbra és hátra kell mozogni és aztán kirioroshi.

 11. Yoko chiburui.

 12. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.