Raiden

Hasonlít a Takiotosira.

 1. Nézzünk szembe a shomennel.

 2. Jobb, bal, jobb lábbal lépjünk előre. A második lépésnél fogjuk meg a kardot. A harmadik lépésnél hajlítsuk be a jobb térdet.

 3. Álljunk meg, nézzünk hátra a bal vállunk felett, majd nyomjuk le erősen a kard markolatát bal kézzel. Süllyesszük le a csípőnket és a lábunkat. Közben húzzuk vissza a bal lábunkat. A jobb kéz határozottan a jobb combon nyugszik. A test előre dől.

 4. Erőteljesen húzzuk föl a markolatot (mint Taki otoshiban), és bal lábbal lépjünk előre egy nagyot (hogy a bal láb a jobb mellé kerüljön).

 5. Két kézzel nyomjuk le a markolatot.

 6. Húzzuk a kardot a testünkhöz közel, miközben jobb lábbal előre lépünk. Forduljunk meg, és szúrjunk (dobbantás nélkül) az ellenfél gyomorszájába.

 7. Lépjünk előre jobb lábbal, és vágjunk kirioroshit.

 8. A hárítás olyan, mint Hayanamiban. A fejünket emeljük föl, a testünket tartsuk mély állásban.

 9. Jobbra fordulás közben vágjunk mellmagasságban körkörösen a shomen irányáig.

 10. Lépjünk előre, és vágjunk kirioroshit a shomen felé. A lábat mindig a vágás előtt kell a talajra tenni. Széles állást vegyünk föl, hogy megőrizzük az egyensúlyunkat.

 11. Yoko chiburui.

 12. Noto.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke