Ten no Uchi
  1. Az összes vágáshoz kiritét kell használni, a szúrásokhoz használható tsukite. Ellenőrizzük, hogy a kezünk megfelelő pozícióban van-e a markolaton! A jobb tenyérnek egyenesen az ellenfél felé kell néznie. Vágás közben a jobb hüvelykujjat nyomjuk az ellenfél felé, és egyben nyújtsuk a tsuka körül. A kezek rugalmasak és lazák legyenek közben.

  2. Nuki tsuke közben a te no uchi más: a jobb hüvelykujj és mutatóujj enyhén kifelé nyomja a kardot, a kisujj lazán fekszik a tsuka oldalán, a tényleges vágás kezdetéig. A kéz legyen rugalmas. A vágóél fölfelé mutat, amíg a kard félig el nem hagyja a hüvelyt. A kisujj ezen a ponton ragadja meg a markolatot. A jó vágáshoz szükséges nuki tsuke te no uchi a kisujjtól a gyűrűsujjon át a középső ujjig viszi az energiát, a hüvelykujj és a mutatóujj laza a tényleges vágás közben. A vágás végén a jobb csukló kirite állásba megy, de nem szabad túlnyújtani.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke