Chiburui
  1. A mozgás legyen természetes. Az ellenfél felé irányuló fenyegetés (seme) jeleként, süllyesszük le kissé a testünket, és nyomjuk kissé előre a harát és a kardot. A kar nagyjából 45 fokig jobbra mozdul, a tenyér enyhén fölfelé néz jobb szélső helyzetben, mielőtt a kar köríves mozgásával a fejtető oldalához zár. A mozgás laza legyen. A jobb könyök a test síkja előtt marad, és alig mozdul lefelé. A jobb kéz ujjai kissé a jobb halánték fölött, ahhoz közel állnak meg.

  2. Körkörös mozgással, lágyan vigyük el a kardot az arcunk előtt lefelé, de nem kifelé, amíg a jobb láb előtt, vagy attól kissé jobbra megáll. Ebben a mozgásban is van jo ha kyu. A chiburui mozdulata csak a befejező szakaszában éles.

  3. A kard mozgatásával egyidejűleg a bal lábat a jobb láb mellé húzzuk, és mindkét térdet kissé behajlítva tartjuk. A bal kéz az oldalunkon van, a hüvelykujj a saya fölött enyhén nyomja az övet, de nem a koiguchi fölött. Vigyük a jobb lábat hátra. A csípő egyenesen előre nézzen, egy egészen kis jobb-belső csavarással a jobb csípő felé. Kezdők számára ajánlott a viszonylag széles állás.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.