Iwata Norikazu mester 1913-ban született Kochiban, a Muso Jikiden Eishin Ryu legmagasabb szintű bizonyítványának (Menkjo Kaiden) birtokosa. Iwata mester 11 éves korában ismerkedett meg a budoval, kendót tanult. Iaidoval 27 éves korában kezdett el intenzíven foglalkozni, az iskola 19. nagymesterének, Fukui Harumasa mesternek az irányítása alatt. További tanárai voltak: Mori Shigeki mester, Suzue Josisige mester, Takaoka Den mester és Yamamoto Takuji mester. Húsz évig gyakorolt Yamamoto mester irányításával, aki hét évig tanult Oe Masamichi mestertől nap-mint-nap. Iwata nagymester egy időben Morehei Ueshiba mester Aikido edzésein is részt vett.

Iwata mester a japán Roshukai nagymestere, a ma élő tanítók közül ő ismeri a legjobban Oe Masamichi mester gondolkodását a formagyakorlatok végrehajtásáról. Utolérhetetlen egyéni stílusával mestereinek, és azok mesterének tanítását adja tovább. Két könyvet írt az iaidōról, és havonta ír a Kendo Nippon magazinba. Tanítása és írásai révén tanárainak és a Muso Jikiden Eishin Ryu alapítójának, Oe Masamichi (Rosu) mesternek a tanításába enged számunkra bepillantást.

Kedves Harcostársak,

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az eddigi ismereteinket Mihalik Hunor Sensei az SHNK Alapítvány Alapítója és az Alapítvány Kuratórium tagjai úgy döntöttek, hogy a tavaszi SHNK edzőtábort elhalasztják. Ennek későbbi megtartásáról és időpontjáról értesíteni fogunk Titeket az Alapítvány honlapján https://szamurajkardvivas.hu és egyéb információs csatornákon is.

Addig is kérlek benneteket, hogy az ajánlott egészségügyi és egyéb szabályokat tartsátok be, vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Gambatte,

Rabnecz Gyula

SHNK Alapítvány Kuratóriumának elnöke